Бита пита


Бита пита

Вкусна и пухкава питка. Днес не сме на диета :)

Необходими продукти:

около 1 кг брашно

1 равна с.л. сол

1 с.л. захар

1 кубче мая за хляб

1/2 кофичка кисело мляко

същото количество (1/2 кофичка от кисело мляко) вода с телесна температура

1 яйце

Начин на приготвяне:

Маята се разбърква със захарта и водата и се оставя покрита, да шупне. Млякото и яйцето се смесват добре, прибавя се шупналата мая, постепенно се прибавя пресятото брашно и солта.

Замесва се тестото и се меси, докато, като се отреже с нож се видят шупли.

Удря се в масата 50-100 пъти.

Разделя се на три топки. Всяка топка се разточва на лист, намазва се с мазнина и трите листа се подреждат един върху друг. Навиват се на руло.

Тавата за печене се омазнява добре.Питката се оформя пожелание. Оставя се да втаса до удвояване на обема.

Намазва се с разбито яйце, смесено 1-2 ч.л. вода.

Пече се в умерена фурна (аз пека в предварително загрята на 180 градуса фурна).

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама