Царевичен хляб в тиган


Царевичен хляб в тиган
Снимка: iStock/Guliver

Ако обичате тестени изделия, може да си направите този царевичен хляб в тиган.

Необходими продукти:

170 гр масло

240 гр царевично брашно

180 гр бяло брашно

1 супена лъжица бакпулвер

1½ чаена лъжица сол

1/2 чаена лъжица сода за хляб

1/2 чаена лъжица захар

2 чаени чаши прясно мляко

3 яйца на стайна температура, размер L

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса.

В чугунен тиган разтопете маслото и го бъркайте, докато придобие златисто кафяв цвят. Пресипете го в купа, за да изстине (не мийте тигана).

В друга купа смесете царевичното брашно, бялото брашно, бакпулвера, солта и содата за хляб.

Към маслото добавете захарта, млякото, яйцата и разбъркайте.

В сухата смес направете кладенче, в което сипете течната. Разбъркайте и пресипете в намасления тиган. Печете в загрята фурна около 30 минути (пробвайте с клечка за зъби дали хлябът е готов - ако излезе суха, е добре изпечен).

Когато го извадите от фурната, може отгоре да сложите парче масло. Оставете да изстине добре, преди да го нарежете и сервирате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама