Чеснови хлебчета - пухкави и ароматни


Чеснови хлебчета - пухкави и ароматни
Снимка: iStock

Вижте как да си приготвите тези чеснови хлебчета сами.

Необходими продукти:

за хлебчетата:

400 г (3 1/4 чаши) брашно

50 г (1/4 чаша) захар

5 г (1 чаена лъжичка) сол

7 г суха мая

250 мл (1 чаша) топло мляко

1 голямо яйце

60 г масло

8 г (1 супена лъжица) наситнен чесън

за чесновото масло:

8 г (1 супена лъжица) смлян чесън

2 ч.л. сушен магданоз

60 г разтопено осолено масло

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, захарта, солта и маята. Налейте млякото и добавете едно яйце. Замесете тестото. Покрийте с кърпа и оставете да почине за 20 минути. Добавете омекналото масло и чесъна, продължете да месите, докато тестото стане еластично. Прехвърлете тестото в купа, намазана с масло, покрийте и оставете да втаса на топло място за 1 час, или докато удвои обема си.

Прехвърлете тестото върху работен плот, оформете го на квадрат и го разделете на 25 части. Всяко парче разточете на топка, покрийте и оставете да почине за 15 минути. Обезвъздушете топката тесто още малко, като подпънете краищата и ги сложете в намаслена форма. Покрийте и оставете да втаса още 30 минути.

Междувременно пригответе чесновото масло: В купа смесете наситнения чесън, сушения магданоз и разтопеното масло, като разбъркате добре.

Намажете горната част на втасалите рула с чесново масло и изпечете в предварително загрята фурна на 180C за 15-17 минути. Когато рулцата са още топли, намажете ги с още малко чесново масло и се насладете!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама