Чийзкейк с тиква и шоколад


Чийзкейк с тиква и шоколад
Снимка: supichka.com

В сезона на тиквата ви предлагаме един вкусен десерт с нея.

Необходими продукти:

130 грама обикновени бисквити

2 супени лъжици какао

60 грама краве масло

1 чаена чаша тиква, сварена пюрирана

300 грама крема сирене

2/3 чаена чаша захар

2 яйца

2 супени лъжици брашно

1/2 чаена лъжица канела

1/2 кафена лъжица индийско орехче

100 грама шоколад

Начин на приготвяне:

Извадете всички продукти от хладилника поне час преди да започнете да приготвяте чийзкейка, за да са на стайна температура.

В кухненски робот или блендер смилате бисквитите, след което добавяте какаото и разбърквате, за да се разпредели добре. Добавяте и мекото масло и разбърквате добре с ръце до получаване на маслени трохи. Изсипвате сместа във формата, в която ще печете чийзкейка и притискате с ръце, за да го разпределите равномерно. След това печете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути, след което го вадите и оставяте да изстине.

Тиквеното пюре приготвяте като предварително сварите тиквата до пълно омекване. Най-добре е да сварите тиквата на пара, защото така тиквата остава най-стегната и не така водна. Разбивате тиквата, крем сиренето и захарта с помощта на миксер или тел за разбиване. Едно по едно добавяте и яйцата, докато непрекъснато разбивате, а накрая брашното, канелата и индийското орехче. Разбивате до гладка смес.

Междувременно разтопете шоколада, като най-добре е да го разтопите на водна баня, като го начупите и поставите в съд, а този в тенджера с вода на котлона. Върху изстиналия блат изсипвате тиквената смес, а върху нея с помощта на лъжица разпределете шоколадовата, като не я изсипвате на едно място, за да придобие шарен вид.

Печете чийзкейка в предварително загрята на 160 градуса фурна за 75 минути, а след като е готов, както при останалите видове чийзкейк, го оставете да изстине във фурната на открехната врата.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама