Шоколадов чийзкейк


Шоколадов чийзкейк
Снимка: supichka.com

Ако обичате чийзкейк, но обичате и шоколад, то рецептата за шоколадов чийзкейк е вашата рецепта.

Необходими продукти:

За блата:

обикновени бисквити

200 грама

какао

2 супени лъжици

краве масло

125 грама

За чийзкейк сместа:

крем сирене

600 грама

захар

2/3 чаена чаша

яйца

4 броя

ванилии

2 броя

шоколад

100 грама

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шоколадов чийзкейк е подготовката на блата. Смилате бисквитите или ги счуквате. Добавяте към бисквитите какаото и разбърквате добре. Добавяте и кравето масло, което и било на стайна температура и омесвате сместа. На дъното на форма за печене с падащи стени, или в избраната от вас форма за печене, поставяте хартия за печене, изрязана според размера на тавата. Върху хартията за печене разпределяте сместа, като я притискате с ръце плътно по дъното.

Докато приготвяте блата, начупете шоколада на парченца, сложете го в малка купичка, а нея - в тенджера с вода на котлона и го разтопете на водна баня. Добре е да ползвате черен шоколад, или шоколад за готварски цели. В голяма купа разбийте добре с миксер или тел за разбиване крем сиренето. Добавете захарта и разбивайте около 2-3 минути, за да се разтопи захарта, след което едно по едно, при непрекъснато разбиване добавете и яйцата, както и ванилията. Накрая добавете и разтопения шоколад и разбъркайте добре, за да стане сместа хомогенна.

Върху блата изсипете сместа и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като шоколадовият чийзкейк се изпече, изключете фурната и го оставете за около 10-15 минути във фурната, като вратата ѝ е отворена. Извадете от фурната и го оставете да изстине напълно. Съхранявайте шоколадовия чийзкейк в хладилник.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама