Неустоимо вкусен ягодов чийзкейк


Неустоимо вкусен ягодов чийзкейк
Снимка: supichka.com

Ягодовият чийзкейк е най-пролетният и най-свежият от всички варианти на този десерт. Една перфектна идея за десерт с ягоди, който ще заплени и най-претенциозният вкус.

Необходими съставки:

За блата:

120 грама обикновени бисквити

70 грама краве масло

За крема:

500 грама крема сирене

1/2 чаена чаша захар

3 броя яйца

2 броя ванилии

1 чаена чаша пюрирани ягоди

1 супена лъжица нишесте

За заливката:

1/2 чаена чаша захар

1 супена лъжица нишесте

2 супени лъжици лимонов сок

1 брой ванилия

1/2 чаена чаша вода

2 чаени чаши нарязани ягоди

2 чаени чаши

Начин на приготвяне:

Смилате бисквитите, след което ги разбърквате с разтопеното краве масло до получаване на маслени трохи. На дъното на форма с падащи стени слагате хартия за печене, върху която разпределяте трохите.

Всички продукти за крема трябва да са на стайна температура. Разбивате крем сиренето Киселово с миксер, след което добавяте захарта и отново разбивате за около 2-3 минути. Добавяте едно по едно яйцата, ванилиите и нишестето. Ягодите измивате, пюрирате и също добавяте към сместа. Изсипвате сместа върху блата и печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 90 минути.

След като чийзкейкът е изпечен го оставяте да се охлади напълно. Заливката за чийзкейкът приготвяте, като в малка тенджера или касерола разбъркате захарта с ванилията, нишестето, лимоновия сок и водата. След като заври добавяте и нарязаните на парчета ягоди. Сместа трябва да поври на слаб огън около 3-4 минути, за да се сгъсти.

След като сместа се поохлади заливате с нея студения чийзкейк. Оставяте да се охлади напълно, може да приберете сладкиша за около час в хладилника. Преди сервиране украсявате с листа мента или маточина.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама