Домашен пилешки пастет с мащерка и лук


Домашен пилешки пастет с мащерка и лук

Ако обичате да хапвате пастет, може да си го направите и сами.

Необходими продукти:

700 кг пилешки дробчета

1 голяма глава стар лук

1 с.л. мащерка (аз използвах сушена)

черен пипер на вкус

сол на вкус

2 с.л. масло

1 с.л. олио от гроздови семена

 Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се почистват, измиват и се нарязват на 2. Оставят се да се отцедят добре.

Маслото се загрява заедно с олиото от гроздови семена. Когато маслото загрее добре се слагат всичките пилешки дробчета да се позапържат. Тъй като те са доста не очаквайте, че те ще станат златисти и силно запържени, защото те ще си пуснат сосче и реално ще се задушават в него. Това е добре, защото после ще получите по-нежен цвят на пастета, отколкото, ако дробът е препържен.

Оставяте дробчетата да се задушат така около 5 минути и слагате ситно нарязания лук. Оставяте за още около 5 -10 минути и добавяте солта, черния пипер и подправките. Дробчетата трябва да са готови и в съда ви да има малко сосче.

Сместа се пасира до желаната гладкост. Прехвърлете пастета в купа и оставете да изстине на стайна температура, след което го оставете в хладилник за няколко часа.

Поднесете с прясно изпечен хляб! Добър апетит!

Източник: merudia.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама