Домашна майонеза


Домашна майонеза
Снимка: iStock/Guliver

Ако обичате майонеза, може да си я направите сами. Вижте как...

Продукти:

150 мл олио

1 яйце

1 ч. л. горчица

1 с. л. лимонов сок

1/2 чаена лъжичка захар

1/2 чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Тази рецепта се приготвя само ако сте сигурни, че имате на разположение преси яйца. Много е важно да измиете добре черупката му преди да го използвате.

В чашата на блендера или друг висок съд изсипете олиото. Лимоновият сок трябва да е прецеден. В него добавете захарта и солта. Изсипете и тях в блендера.

Ред е на горчицата, тя не трябва да е зърниста.

Счупете яйцето и го изсипете в чашата на блендера, като внимавате жълтъкът да остане цял. 

Сложете пасатора така че да захлупи жълтъка. Първоначално включете на слаба скорост, като не повдигате пасатора. След това го повдигнете и разбъркайте всичко. 

Може да се съхранява в хладилник 3-4 дни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама