Дори да не обичат риба, гостите ви ще се влюбят в така приготвения шаран


Дори да не обичат риба, гостите ви ще се влюбят в така приготвения шаран
Снимка: Istock

По традиция на Никулден задължително на трапезата присъства шаранът. Този вид риба далеч обаче не е по вкуса на всички, но с тази рецепта ще го превърнете в истински специалитет.

Необходими продукти за никулденски шаран:

около 1.5 кг шаран

сол

червен пипер

черен пипер

зехтин

1 лимон

100 мл бяло вино

3 чери домата

магданоз

зелен лук

Вижте още: Трябва да знаете: 6 полезни трика за пържене на риба

Начин на приготвяне:

Почистете добре шарана от вътрешностите и люспите, разпорете през гърба. Оставете в студена вода да се изкисне. Отцедете и подсушете. Посолете със сол и оставете на хладно рибата да поеме солта.

В подходяща тава постелете хартия за печене, намазнете и сложете рибата с кожата надолу. Изцедете лимона и полейте рибата. Посолете с червения и черния пипер, полейте и с малко зехтин.

Около рибата налейте виното и сложете да се пече във фурната до готовност.

Поднесете печената риба цяла, като украсите с резенчета лимони, зелени подправки, чери домати и маслини и задължително с бяло вино.

Вкусно да ви е! Печеният шаран на фурна е чуден!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама