Две вкусни рецепти за десерти с малко калории


Две вкусни рецепти за десерти с малко калории
Снимка: iStock

Протеиновите шоколадови кексчета са едни от най-предпочитаните вкусотии при спортистите. За тяхното приготвяне се нуждаете от следните продукти:

60 гр овесени ядки

30 гр бадемово масло

40 гр нискомаслено мляко

45 гр суроватъчен протеин

5 гр какао на прах

кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Сложете всички продукти без кокосовите стърготини в една купа. Цялата смес, която се оформи трябва да се меси, като тесто, защото тя става лепкава. Сместа се накъсва и се оформя на няколко сладки питки (рецептата е за 4 порции). След това всичко това се разточва и се поръсва със стърготини. Оформяте кексчетата и ги оставяте в хладилника да стегнат. След известно време са готови за консумиране. Всичките 4 кексчета са общо 143 калории, а протеиновото съдържание е 14 грама.

За другата рецепта се нуждаете от следните продукти:

2 малки банана (200 гр)

70 гр суроватъчен протеин на прах

1/2 чаша кисело мляко, около 125 гр

1 ч. л. какао на прах

Начин на приготвяне:

Всички съставки се поставят в блендер и се смесват. След това е нужно сместа да бъде оставена в хладилник в продължение на поне 3 часа. Добре е през това време да разбърквате сместа, за да може след това да се използва пълноценно. Ако се втвърди прекалено много, то няма да има същия ефект при оформяне на рецептата. Накрая за финал използвате натрошени ядки. Калориите са едва 136, а протеиновото съдържание 14,5 грама.

Тези две рецепта могат да присъстват към всяка една програма за отслабване. Консултацията с професионалист в областта ще помогне за разбирането на продуктовата комбинация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама