Тези лесни рецепти ще ви отърват от зимните болести на мига


Тези лесни рецепти ще ви отърват от зимните болести на мига
Снимка: iStock/Guliver

Чудната комбинация мед, орехи и лимон подсилва организма в зимните месеци. Всеки знае за ползите от трите продукта –орехите подобряват мисловната дейност, лимонът съдържа витамин С и други ценни вещества, които успешно се борят с болестите, а медът е продукт, които ще подсили имунитета ни. Смесете нарязаните на дребно орехи, нарежете на кубчета и лимона и смесете с меда. Хапвайте поне лъжица на ден и болестите ще стоят далеч от вас.

Срещу кашлица може да пробвате народни рецепти с мед и сода бикарбонат -2 ч.л.сода се смесват с 1с.л. чисто масло и 1с.л. мед. Приема се по 1с.л. сутрин на гладно и се правят инхалации с лайка, мента, сода бикарбонат и мед.

Чаша топло прясно мляко с мед или билков чай с мед и лимон-  всеки познава тази рецепта. Важно е само те да не бъдат прекалено горещи (около 40 градуса), защото медът губи своите лечебни свойства.

Добре действа и сокът от ряпа - взима се една черна ряпа и се издълбава, пълни се с мед. След няколко часа сокът е готов. Децата приемат по една чаена лъжичка сутрин и вечер, а възрастните по една супена лъжица сутрин и вечер.

При ангина се взима една супена лъжица краве масло, една супена лъжица мед, един жълтък от прясно яйце, сокът от един лимон и се смесват. Приема се по една чаена лъжичка преди ядене.

При синузит капнете поне две три капки на ден в ноздрите или ако е захаросан направете го като топче и го оставете да се разтопи в ноздрите. Друг вариант е в равни количества да смесите мед, сок от лук или чесън и сок от картофи и се използва като капки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама