Ето как да си сварите чудна царевица в прясно мляко


Ето как да си сварите чудна царевица в прясно мляко
Снимка: iStock

През лятото варената царевица често присъства на трапезата. Обикновено сме свикнали да я варим само във вода, но ние ще ви покажем как да постигнете по-добър вкус, като добавите прясно мляко и масло.

Необходими продукти за варената царевица в прясно мляко

4 чаши вода

6 кочана млечна царевица, почистени и разполовени

1 чаша прясно мляко

100 г масло

1 чаена лъжичка сол

Вижте още: НЕ изхвърляйте царевичната коса, това са ползите от нея

Начин на приготвяне:

Напълнете тенджера с 4 чаши вода. Оставете да заври на средно силен огън. Междувременно обелете и разполовете 6 царевични кочана.

Добавете 1 чаша прясно мляко, 50 г масло и 1 чаена лъжичка сол към тенджерата. Внимателно сложете царевицата и намалете котлона на средна температура. Вари се 15-20 минути.

Използвайте щипки, за да извадите царевицата от маслената баня и сервирайте веднага.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама