Ето така се приготвя най-вкусната луканка


Ето така се приготвя най-вкусната луканка
Снимка: iStock

Вижте как сами да си приготвите домашна луканка.

Необходими продукти:

1 кг крехко свинско месо

250 гр сланина

500 гр телешко месо

25 гр сол (2 с.л.)

20-25 зърна черен пипер

3 гр кимион (1/2 чаена лъжичка)

5 гр захар (1 чаена лъжичка)

сухи говежди или свински черва

Начин на приготвяне:

Месото се накълцва на ситно, а сланината се нарязва нан кубчета. Към тях се прибавят солта, захарта и ситно скълцаните черен пипер и кимион. Сместа се омесва добре и се оставя да престои 24 часа в хладилник. С нея се напълват предварително нарязаните черва, след което краищата се завързват със здрав конец. Луканките се окачват на проветриво място са съхнат, като през 1-2 дни се пресоват с дебела точилка или бутилка, докато добият плоска форма. След изсушаването се увиват в хартия и се посипват с дървена пепел или сухи стърготини (може да пропуснете това и да ги държите в хладилник). Така се съхраняват 6-8 месеца.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама