Голяма вкусотия: Запечени тиквички с кайма


Голяма вкусотия: Запечени тиквички с кайма
Снимка: iStock

Това запечено ястие с тиквички и кайма е вкусно и лесно за приготвяне. Невероятна вечеря тип „всичко в едно“!

Необходими продукти: 

700 г тиквички, нарязани на кръгчета, осолени + подсушени

1 с.л. зехтин

1 средна глава лук, нарязана на кубчета

250 г гъби, нарязани на кубчета

по 1/2 ч.л. сол, чесън на прах + лук на прах

500 г кайма (най-добре смес)

по 1/2 ч.л. сол, чесън на прах, лук на прах + червен пипер

1 чаша сос маринара

1½ чаши настъргана моцарела

2 с.л. настърган пармезан

Още: Рецепта с тиквички, в която ще се влюбите

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C.

Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън. Задушете лука за 2-3 минути. Добавете гъбите и задушете за 4-5 минути. Добавете солта, чесъна на прах, лучения прах и разбъркайте, за да се покрият. Прехвърлете в чиния и оставете настрана.

След това в същия тиган сложете каймата и използвайте дървена лъжица, за да раздробите, докато престане да е розово. Добавете солта, чесъна на прах, лучения прах, червения пипер и разбъркайте, за да се покрият. Опитайте и добавете още, ако е необходимо.

В тава с размери 23х33 см добавете тиквичките, сотираните гъби, каймата, соса маринара, 1 чаша настъргана моцарела, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте до хомогенизиране. Поръсете с пармезан. Печете 30 минути, извадете от фурната и поръсете с останалата моцарела и печете, докато се разтопи.

Още: От тефтера на баба: Лятна манджа за нула време

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички