Грешките, които НЕ трябва да правите, за да не мухляса сладкото


Грешките, които НЕ трябва да правите, за да не мухляса сладкото
Снимка: iStock

Появата на мухъл в бурканите със сладко може да се избегне. Ето кои са грешките, които дори опитните домакини допускат в този случай.

1. Пропускане на стерилизацията на бурканите и капачките

Ако пропуснете стерилизацията, бурканите със сладко ще се превърнат в идеална среда за размножаване на вредни микроорганизми. В този случай появата на мухъл е неизбежна.

2. Недостатъчна кулинарна обработка на сладко

Ако свалите сладкото от огъня, преди да е достигнало кулинарна готовност, това може да доведе до появата на мухъл.

3. Затваряне на топли буркани

Капачките трябва да се поставят, едва след като бурканите се охладят напълно. В противен случай ще се образува конденз, а това почти винаги води до образуването на мухъл.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама