Хапки с гриловани тиквички


Хапки с гриловани тиквички

Днес ще ви представим една наистина вкусна и лесна идея за лека салата. Хапките с гриловани тиквички са точно това! Приготвят се много лесно и могат да бъдат сервирани като начало на всяко меню. Още една идея и за допълване на списъка с рецепти за парти хапки, подходящи за всякакви мероприятия.

Необходими продукти:

1 тиквичка

10 сушени домата

100 грама извара

1 чаена лъжица розмарин

½ чаена лъжица черен пипер

3 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хапки с гриловани тиквички е подготовката на тиквичките. Измивате тиквичките, подсушавате ги и ги нарязвате на колелца. Запичате ги от двете страни в оребрен тиган.

Нарязвате сушените домати на дребно, добавяте и розмарина, като е добре да ползвате пресен розмарин, тъй като е много по-ароматен и разбърквате заедно с изварата. Добавяте зехтина и черния пипер, както и ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре.

Върху всяко колелце грилована тиквичка слагате от сместа. Може да украсите хапките от гриловани тиквички с пресен розмарин или друга свежа подправка по избор.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама