Икономичен екзотичен сладкиш, с който да омагьосате любимия


Икономичен екзотичен сладкиш, с който да омагьосате любимия
Снимка: Лидл

Никак не си падаме по обобщенията, но когато става дума за любов, има едно, което винаги работи – „Любовта на мъжа минава през стомаха“. За съжаление в повечето случай няма как да се преборим с любимия кекс на майка му и трудно ще сглобим онази домашна торта с три вида крем и пет сочни блата, за която ни е разказвал в мигове на откровение, освен ако не сме кулинарни царици. Но има ли желание, има и начин. Затова ще ви споделим една рецепта, която съчетава традиционния вкус на детството с взрив от екзотични нотки, които ще омагьосат любимия и той ще ви коронова завинаги, като първата дама в сърцето и небцето му.  

Кокосово мляко с ориз, манго и банани 

Необходими продукти за 4 порции: 

800 мл. косово мляко (може да купите две кутии кокосово мляко Freshona от Lidl, което до 8-ми август е с 33% намаление, само за 1,99 лв. кутията от 425 ml). 

2-3 супени лъжици захар с куп

180 гр. ориз (непълна чаена чаша) 

Манго – 1 бр. (от 5 до 8 август е с 50% намаление в Lidl за 1,69 лв. броя, около 400 гр.) 

Банан – 1 бр.

Щипка канела 

Щипка сол 

Начин на приготвяне: 

Сложете кокосовото мляко със захарта, солта и канелата да кипне на котлона.  Добавете ориза и оставете да кипне още веднъж, след което продължете да варите на слаб огън за около 30-35 минути. Разбърквайте често. След като се свари до готовност, свалете от огъня и покрийте с капака за 15 минути.

През това време обелете мангото и нарежете на кубчета, а банана на кръгчета с дебелина около половин сантиметър. Смесете нарязаните плодове.  

Млякото с ориз разсипете в подходящи купички и отгоре аранжирайте с екозотичните плодове.  

Сега остава да извадите бутилка охладено Просеко Allini, което също до 8-ми август е на специална Lidl цена и да облечете онази любима рокля за специални случаи от гардероба. Защото това с любовта и стомаха може и да е вярно, но още една щипка разкош никога не е излишна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички