Житена пица с тиквички


Житена пица с тиквички
Снимка: foodieboulevard.bg

Тази пица не изисква месене, точене и размятане на тесто. Даже не изисква тесто изобщо. Един по-нестандартен и здравословен вариант.

Необходими продукти:

За основата:

300 г тиквичка, настъргана и отцедена

200 г варено жито, отцедено

100 г пресовани ядки от елда (по желание замени с овесени ядки или овесени трици)

сол на вкус

Идеи за топинг (в количества по желание):

кашкавал (по желание заменете с моцарела, сирене или растителен кашкавал)

маслини

чери домати (или домат)

нахут от буркан

кисели краставички

сурови ядки по желание

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса с включен вентилатор. Застелете плитка тава с хартия за печене.

Разбъркайте до хомогенност всички продукти за основата (блата). Поставете сместа върху тавата с хартията и с пръстите си оформете блат. Дебелината да е по-малко от 1 см.

Изпечете основата за около 15 минути или докато на пипане се усеща суха. Извадете основата от фурната и подредете отгоре топинга.

Върнете пицата във фурната за още 5-7 минути, като изключите вентилатора.

Извадете, нарежете и поднесете със свежа салата.

Източник: foodieboulevard.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама