Как да си приготвим домашен доматен сок


Как да си приготвим домашен доматен сок
Снимка: iStock

Няма нищо сложно в приготвянето на домашен доматен сок, а той е далеч по-вкусен и полезен от този, който можете да откриете в рафта на магазина. Доматите са много подходящи като съставен продукт в много диети за отслабване. Освен че се грижат да се отървете от излишните килограми, те съдържат витамини и антиоксиданти и имат противовъзпалителен ефект. Доматеният сок е любима напитка на малки и големи, така че нека видим как точно се приготвя той:

Необходими продукти:

2 кг зрели домати

сол

захар

черен пипер на зърна

карамфил

Начин на приготвяне:

Измийте доматите, отстранете крайчетата, останали от дръжките, и ги изсушете. Пуснете ги през мелачка за домати, излейте сока в тенджера и го сложете на бавен огън. Доматеният сок трябва се вари, докато кипне, обикновено 20 минути са достатъчни.

След като доматеният сок е готов, ред е на подправките. За 3 литра доматен сок са необходими 1 супена лъжица сол, 3 супени лъжици захар, 3 стръка карамфил, 7-10 зърна черен пипер. Готовият сок се излива в стерилизирани буркани, които се запечатват с капаци, обръщат се надолу с главата и се оставят да изстинат.

Доматеният сок стимулира обмяната на вещества в тялото, поради което се включва в различни програми за отслабване. Той представлява вкусна и питателна напитка, която е подходяща за всеки сезон.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама