Как правилно да пържим картофи в тиган?


Как правилно да пържим картофи в тиган?
Снимка: iStock

В тази статия ще ви представим най-важните правила за пържене на картофи с тиган. Следвайте ги и те ще станат вкусни и хрупкави:

- Тиганът е много важен. Най-добре е да изберете чугунен или стоманен тиган с дебело дъно. 

- Заместете олиото със свинска мас- картофите ще станат много по-вкусни.

Отвори си хладилника и виж какъв си

- За да станат хрупкави картофките и да придобият страхотен загар, задължително е мазнината да бъде добре загрята, преди да ги поставите в нея.

- В никакъв случай не пържете картофите на пластове. По-добре е да пържите на един слой. Това ще ви гарантира, че те ще се сдобият с хрупкава коричка.

- Задължително е да ги обърнете няколко пъти. Но не ги обръщайте твърде често.

Научете как никога повече да не се разпадат картофените кюфтета

- Не осолявайте картофите предварително! Солта се добавя винаги накрая. Ако я добавите в началото, картофите започват да отделят течност и вместо да станат със златиста коричка, те ще залепнат за тигана.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама