Карфиол със сос с топено сирене


Карфиол със сос с топено сирене
Снимка: iStock

За любителите на карфиол - опитайте тази лесна и вкусна рецепта.

Необходими продукти:

1 глава (около 1,5 кг карфиол)

125 г краве масло

2 супени лъжици брашно

1 чаена чаша прясно мляко

150 гр топено сирене

1/4 връзка магданоз

1 супена лъжица галета

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се почиства и измива, накъсва се на розички и се пуска във вряща подсолена вода. Сварява се и се изважда с решетеста лъжица. Подрежда се в общо плато или в отделни чинии.

Отделя се 0,5 л от водата, в която е врял карфиолът, и се загрява до завирането заедно с 1/2 от маслото. Прибавя се при непрекъснато бъркане разбитото с млякото брашно. Към получения сос, след като поври 7-8 минути на слаб огън, се прибавя топеното сирене и малко черен пипер.

Порциите с карфиола се заливат с топлия сос, слага се останалото разтопено масло и галетата. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама