Паниран карфиол


Паниран карфиол
Снимка: supichka.com

Според българската национална кухня мястото на карфиола е в туршията, но той би могъл да има и други апетитни приложения. Панираният карфиол не е някаква невероятна кулинарна иновация, но пък е много лесен за приготвяне и може да намери място на трапезата както като предястие, така и като леко ястие, ако бъде поднесен със сос.

Необходими продукти:

500 грама карфиол

2 яйца

1/2 чаена чаша бира

4 супени лъжици брашно

1/2 чаена лъжица сол

1/2 чаена чаша олио

Начин на приготвяне:

Първо начупете карфиола на розички, след което го измийте. Изсипете го в подсолена вряща вода и варете 5 минути. Рецептата за паниран карфиол започва с тази стъпка, защото ако не обработите предварително карфиола, той ще остане твърд при панирането и ще бъде хрупкав. След като поври 5 минути, го извадете от водата и го изцедете добре.

Разбийте яйцата в по-дълбок съд, добавете бирата и малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавете брашното и солта. Старателно разбъркайте сместа, защото в противен случай ще се получат бучки. Сместа за паниране трябва да е приблизително с гъстотата за палачинки.

В дълбок тиган сипете повечко олио. След като олиото се сгорещи, оваляйте розичките карфиол в панировката и ги изпържете, докато придобият златист цвят. Панираният карфиол поставете върху готварска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Може да допълните и освежите вкуса на панирания карфиол, като приготвите сос от 2-3 супени лъжици кисело мляко, една скилидка чесън и няколко стръка пресен магданоз.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама