Печен карфиол с чесън


Печен карфиол с чесън
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта е изключително лесна, а съдържа и чесън, който има много ползи за организма ни, сред които засилване на имунитета. 

Необходими продукти:

1 глава карфиол (около 1 кг), нарязана на розички

5-6 скилидки чесън

6 супени лъжици зехтин

1 връзка прясно нарязан магданоз

1/2 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора

2 супени лъжици лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. В тава поставете хартия за печене и наредете карфиола, обелените скилидки чесън и полейте с 4 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете около 25-30 минути, до лек златист цвят.

Междувременно - в пасатор сложете магданоза, лимоновия сок и останалия зехтин. На вкус подправете със сол и черен пипер, след което много добре пасирайте.

Когато карфиолът е готов, извадете от фурната и залейте с лимоновата смес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички