Печен карфиол с чесън


Печен карфиол с чесън
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта е изключително лесна, а съдържа и чесън, който има много ползи за организма ни, сред които засилване на имунитета. 

Необходими продукти:

1 глава карфиол (около 1 кг), нарязана на розички

5-6 скилидки чесън

6 супени лъжици зехтин

1 връзка прясно нарязан магданоз

1/2 чаена лъжица прясно настъргана лимонова кора

2 супени лъжици лимонов сок

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. В тава поставете хартия за печене и наредете карфиола, обелените скилидки чесън и полейте с 4 супени лъжици зехтин. Овкусете със сол и черен пипер.

Печете около 25-30 минути, до лек златист цвят.

Междувременно - в пасатор сложете магданоза, лимоновия сок и останалия зехтин. На вкус подправете със сол и черен пипер, след което много добре пасирайте.

Когато карфиолът е готов, извадете от фурната и залейте с лимоновата смес.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама