Картофена яхния със зеленчуци и кашкавал на фурна


Картофена яхния със зеленчуци и кашкавал на фурна
Снимка: iStock

Рецепта, която може да приготви всеки.

Необходими продукти:

1 среден морков

1 средна глава лук

2 зелени чушки

4 средни картофа

3 супени лъжици брашно

щипка сол на вкус

черен пипер на вкус

магданоз

копър

кашкавал за поръсване

1 супена лъжица готварска сметана

Начин на приготвяне:

В малка тенджера се задушават настърганият морков, нарязаният лук на ситно и чушките, докато лукът стане розов. Добавят се картофите, нарязани на малки кубчета, заедно с останалите подправки и се долива 200 мл вода. Всичко това се оставя на котлона да ври, докато леко омекнат картофите, но не трябва напълно да се сваряват. С помощта на гевгир зеленчуците се отделят от бульона. Към бульона се добавя 1 супена лъжица готварска сметана, 1 супена лъжица брашно и непрекъснато се бърка, докато не се сгъсти сосът. В средна тавичка изсипвате картофите и ги смесвате със соса в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ястието се пече около 30-40 минути на 180 градуса. Малко преди да го извадите, отгоре слагате и настъргания кашкавал. Запичате още 5 минути. При сервиране по желание поръсвате с магданоз.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама