Класика: Свинско с кисело зеле


Класика: Свинско с кисело зеле
Снимка: iStock

Времето започна да напомня за предстоящата зима, а това от своя страна е чудесен повод да сготвим на семейството едно от любимите български ястия, а именно свинско с кисело зеле.

Необходими продукти за свинско с кисело мляко:

2 кисели зелки

1.5 кг вратно свинско месо

1 кг свински гърди

300 г свинска мас

дафинов лист

червен пипер

черен пипер - смлян

черен пипер - на зърна

Вижте още: Ще си оближете пръстите: Качамак с гъби в масло

Начин на приготвяне:

На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка.

Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черния и червен пипер.

Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер.

Сипете вода до половината на тенджерата. Когато зелето със свинско заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама