Крехки пилешки сърца в масло с лук и магданоз


Крехки пилешки сърца в масло с лук и магданоз
Снимка: iStock

Вижте как да приготвите тази рецепта, която сме сигурни, че ще ви хареса.

Необходими продукти:

500 г пилешки сърца

250 г масло

1 връзка зелен лук

1 връзка магданоз

оиколо 50 мл бяло вино

сол

черен пипер

щипка джоджен

Начин на приготвяне:

Измийте сърцата, изчистете ги и пак ги измийте. След това ги сложете в тенджера и след като заврат, засечете 1 час. Докато сърцата се варят, нарежете лука.

Отцедете сварените сърца от бульона и ги отделете в чиния. Прецедете бульона в няколко буркана.

Включете котлона на ниска степен, така че маслото в тигана да се разтопи, а не да изгори. След като се разтопи маслото, добавете сварените сърца, нарязания лук и разбъркайте. В купичка сложете 2-3 с.л. брашно и малко от бульона. Разбъркайте докато стане кашичка и брашното се разтвори. След това добавете в тигана. След като се сгъсти, прибавете и бялото вино.

Оставете да покъкри на бавен огън около 30 минути. Когото е готово, добавете магданоза и разбъркайте.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама