Кюфтета по чирпански


Кюфтета по чирпански
Снимка: iStock/Guliver

Класическа рецепта от българската кухня.

Необходими продукти:

за кюфтета:

500 кайма

1 филия от сух хляб

1 яйце

1 глава лук

1/5 връзка магданоз

1 кафена чашка магданоз

1 кафена чашка брашно

1 кафена чашка мляко (или вода)

1/2 чаена лъжичка черен пипер

за соса:

1 кафена чашка разтопено масло

3 супени лъжици олио

2 глави лук

2 супени лъжици брашно

1 морков

1/4 глава целина

3 картофа

3 чушки

2 домата

1 чаена лъжичка доматено пюре

1 чаена лъжичка червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Каймата омесете със ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия в млякото и изстискан хляб, яйцето и черния пипер. От сместа оформете кюфтета, които оваляйте в брашно и полуизпържете в мазнината. В същата мазнина задушете дребно нарязания лук и нарязаните на едри кубчета морков и целина. Разбъркайте с брашното, доматеното пюре и червения пипер. Разредете с гореща вода и оставете да кипнат. Прибавете чушките, нарязани на парченца, и картофите, нарязани на кубчета. Варете на умерен огън 10 минути, след което прибавете кюфтетата, посолете и оставете за още 15 минути. Накрая прибавете и нарязаните домати, варете още 10 минути.

Поднесете с нарязан магданоз.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама