Меки като памук: Домашни гевреци


Меки като памук: Домашни гевреци
Снимка: iStock/Guliver

Тези варени гевреци имат прекрасен сладък вкус от меда, в който са се варили, и са много добра комбинация с печения сусам, в който са завити. Отвътре са меки като памук.

Необходими продукти за гевреци със сусам:

1 кг брашно

100 мл масло

прясна мая

500 мл хладко мляко

3 ч. л сол

1 ч. л лъжица захар

2 с. л мед

250 г сусам

Вижте още: Изкусителни шоколадови трюфели

Начин на приготвяне:

От брашното, маята, олиото, солта, захарта и прясното мляко се замесва меко тесто (да не лепне по ръцете), като при нужда се добавя вода. Оставете за 40 минути покрито с кърпа, за да втаса тестото. Втасалото тесто разделяме на 15/20 топки според това колко големи искате да са.

Всяка топка се прави на дълга тръба, чиито краища се съединяват, за да образуват геврек. Така оформените гевречета се нареждат върху набрашнен плот, покриват се с памучна кърпа и се оставят за 15 минути да втасат.

Сварете 1 литър вода и 2 супени лъжици мед в дълбок съд. След като водата заври, в нея се слага геврек (долната страна, която е на масата, трябва да е отгоре) и се вари 30 секунди.

След това се отцежда с цедка и се поставя директно в сусама, обръща се в сусама и от другата страна, след което се нарежда в гювеч върху хартия за печене. Пече се 15 минути, в загрята фурна на 200 градуса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама