Меки сладки с тиква и крем


Меки сладки с тиква и крем
Снимка: supichka.com

Вкусните тиквени сладки са чудесна идея за коледен десерт, много подходящи за празничната трапеза, а защо не и за всеки зимен ден.

Необходими продукти:

2 1/2 чаена чаша брашно

1 чаена чаша сварена пюрирана тиква

1 яйце

1/2 чаена чаша захар

2 супени лъжици мед

1/2 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица индийско орехче

1/2 чаена чаша олио

1 чаена лъжица хлебна сода

1 чаена лъжица бакпулвер

За крема:

100 грама извара

2 супени лъжици мед

1/4 чаена чаша краве масло

Начин на приготвяне:

Пресявате брашното заедно със содата, бакпулвера, канелата и индийското орехче. Разбивате с помощта на миксер, тел или с вилица олиото заедно със захарта и яйцето, след което добавяте и пюрираната тиква и меда. Отново разбивате до получаване на хомогенна смес. Пюрето от тиква получавате, след като първо сварите тиквата, най-добре на пара, а след това я пюрирате до гладко пюре.

В тава поставяте хартия за печене. С помощта на супена лъжица оформяте сладки с еднаква големина. Печете тиквените сладки в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути или докато придобият приятен златист цвят.

Меките сладки с тиква са изключително вкусни и без да бъдат слепени с крем, но за да се превърнат в истински малки сладкиши, е добре да бъдат слепени с крем, който може да приготвите докато се пекат. Разбивате с помощта на блендер или миксер омекналото масло, изварата и меда до получаване на хомогенна смес.

Източник: supichka.com

 


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама