Много вкусен пай с пиле и картофи


Много вкусен пай с пиле и картофи
Снимка: Istock

Този вкусен пай от картофи и пиле, който се нарича още "рапур" - от френската дума за настърган картоф. Историята му датира от времето на френските колонизатори, които идват в канадско-американската област, известна като Акадия, след което са депортирани от британците през 18 век, защото не искат да приемат короната.

Необходими продукти за рапур пай:

1 пиле

2 кг картофи

1 гл. лук

1 морков

1 стрък целина

2 ч.л. сол

2 с.л .масло

Вижте още: Чудно мезе: Пълнени яйца с крем от авокадо

Начин на приготвяне:

Месото, лукът, морковът, целината и солта се слагат в студена вода и се загряват. Когато заври, варете около два часа. Прецедете течността. Почистете пилето и го нарежете на по-малки парчета.

Обелете картофите, настържете ги на ситно и изцедете излишната течност, като ги поставите в чиста кърпа и изстискате добре водата.

Към сварената супа постепенно се добавят настъргани картофи.

Разстелете половината картофи в голяма намазнена тава за печене, след това я покрийте с останалите картофи и добавете омекналото масло.

Пече се на 200 градуса за половин час, докато горната част стане златиста. След това намалете температурата на 180 градуса и печете още два часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама