Много вкусно: Класически гулаш


Много вкусно: Класически гулаш

Родината на гулаша е Унгария, но той е широко разпространен в Централна Европа и Балканите. По традиция се смята за просто домашно ястие, тъй като изисква малко внимание за приготвяне.

Необходими продукти за гулаш:

500 г телешко месо

червен пипер

2 средно големи глави лук

3 моркова

2 скилидки чесън

2 червени чушки

3 картофа

30 г краве масло

кимион

1 1/2 с.л доматено пюре

200 г белени домати от консерва

1 1/2 с.л. брашно

50 мл олио

1.2 л зеленчуков бульон

1/2 връзка магданоз

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

Вижте още: Зимнина от тефтера на баба: Царска туршия

Начин на приготвяне:

Нарязваме телешкото на дребни кубчета, овкусяваме го със сол и черен пипер. Слагаме да се запържим в тенджера под налягане с червения пипер и олио. След като добие златист загар, доливаме малко вода и варим 20 минути.

На негово място слагаме да задушим нарязаните много ситно лук и моркови заедно с накълцания чесън. След омекването им добавяме нарязаните по-едро чушки и около 100 мл бульон, маслото и кимиона.

След като са задушени зеленчуците, поръсваме брашното. Хубаво разбъркваме и добавяме доматеното пюре и нарязаните домати. Бъркаме и овкусяваме със сол и черен пипер.

След малко добавяме и свареното месо, доливаме бульона и оставяме сочния гулаш да къкри на слаб огън. След половин час добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи.

Гответе класическия гулаш, разбърквайки периодично, докато е готов. Когато поднасяме тази унгарска гозба, сипваме класическия гулаш в дълбока чиния и красиво поръсваме с магданоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама