Мусака от кисело зеле


Мусака от кисело зеле
Снимка: kulinartnitsa.com

Обичате мусака? Обичате кисело зеле? Тогава тази рецепта със сигурност ще ви хареса.

Необходими продукти:

1 кисела зелка, малка, добре втасала

6 с.л. мас

2 глави лук

сол

1 ч.л. червен пипер

магданоз

1 с.л. доматено пюре

1 кг свинска кайма

3 яйца

1 ч.ч. прясно мляко

1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Изчистете зелката от кочана и твърдите части и я нарежете на ивички. Сложете зелето да се задушава с 2 лъжици мас и малко вода докато омекне. Нарежете на ситно лука и го запържете с 3-4 лъжици мас. Добавете сол на вкус, червения пипер, магданозa, доматено пюре и свинската кайма. Дръжте сместа на огъня още няколко минути, без да се пържи.

Разстелете на пластове в тавичка, като редувате месо и зеле. Сложете мусаката да се пече в силна фурна. Когато е почти готова, разбийте яйцата с прясното мляко, брашното и малко сол. Залейте мусаката и я запечете.

Научете още интересни рецепти на kulinartnitsa.com.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама