На ресторант у дома на половин цена


На ресторант у дома на половин цена
Снимка: iStock/Guliver

Сряда е, или както на шега наричаме този ден от седмицата – малкия петък. Още усещаме понеделничния стрес, а уикендът едва се подава на хоризонта. Лятото наднична през прозореца, но ремонтът на колата миналата седмица и престоящата отпуска, ни напомнят, че днес не е най-добрата опция за ресторант след работа. Може би в събота или другата седмица.   

Ние обаче имаме идея за ресторантско меню, което може да приготвите за нула време у дома и то на половин цена. Всичко е въпрос на правилните продукти, малко вдъхновение и разбира се подходяща декорация.  

Салата оставяме на вас, а от нас са предложенията за основното и десерта. 

Ето ги и тях:  

Спагети с мини кюфтенца: 

Пакет спагети Barilla – има ги тази седмица в Lidl на половин цена, само за 1,69. Мини кюфтенца на шиш пак от там и то на Lidl цена само за 3,99. С тях хем можем да разнообразим класическите спагети, но и също да ги метнем в парти грила, ако някой вкъщи е решил да избягва въглехидратите, за да е във форма за плажа. Но какво са кюфтенцата без резен пресен хляб отстрани? Затова може да решим ситуацията с няколко тънки филийки ръжен хляб с малц и течна ръжена закваска от Lidl с наполовина по-малко калории и на половин цена до 13 юни.  

Приготвяме бързо соса от 1 консерва белени домати, половин ч.лъжичка захар, половин чаша бяло вино, една средно голяма глава лук, 1-2 скилидки чесън, десетина маслинки, сол и черен пипер на вкус. Запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно в малко зехтин, добавяме бялото вино. Доматите от консервата нарязваме на кубчета и прибавяме към лука и чесъна, заедно със захарта, солта и пипера и нарязаните на кръгчета маслинки, на които предварително сме извадили костилките. Може да добавим и щипка риган. Мини кюфтенцата овалваме в галета и запържваме до зластисто и полуготовност. Добавяме ги в соса и оставяме да поврат 10 до 15 минути.

Варенето на спагетите ще ни отнеме около 8 минути. Да не забравим да добавим сол във водата, за да не залепнат. След като ги отцедим, избираме подходящи чинии, в които ги разпределяме. Отгоре поливаме със соса и поставяме кюфтенцата. Аранжираме с пармезан, но ако нямаме в хладилника и малко настърган кашкавал върши работа. Украсяваме с листенца магданоз и добавяме една-две цели маслинки отстрани за разкош във всяка порция.

И понеже все пак е сряда, а утре сме отново на работа, предложението ни за десерт ще ви отнеме точно 5 минути, но ще създаде усещане за вечеря в ресторант, колосана, снежнобяла ленена покривка и безвремие.  

Мелба с манго

Необходимо е да имате една кутия ванилов сладолед, един плод манго, който може да вземете с 50% намаление от Lidl само за 1,75 и няколко пресни листенца мента. Обелете мангото и нарежете на резенчета. Сложете по едно парченце във всяка купичка или подходяща чашка, отгоре няколко топки сладолед и накрая аранжирайте отново с резен манго. Ако имате прясна мента в хладилника, задължително прибавете няколко листенца – за декорация и лятно настроение. Това е. А сега усмивка, защото предстои един прекрасен четвъртък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички