Рецепта за най-вкусната баклава, която да приготвите сами


Рецепта за най-вкусната баклава, която да приготвите сами
Снимка: iStock

Когато ви се хапва нещо сладичко, направете си тази божествена баклава.

Необходими продукти:

400 г кори за баклава

250 г смлени орехи

250 г масло (един пакет)

заливка:

700 мл вода

700 гр захар

няколко капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

Предварително оставете маслото да омекне или го разтопете на котлона. Намажете мъничко тавата с него. Наредете първа кора, поръсете тук-там с масло, след това поръсете смлени орехи. Сложете втора кора и повтаряйте процедурата до изчерпване на корите. Завършвате с кора, като не слагате орехи върху нея, а само я намазвате с масло. Нарежете я по желание.

За да стане хрупкава баклавата, се пече бавно, на 150 градуса в предварително загрята фурна до зачервяване.

Залива се гореща с хладък сироп, който предварително сте приготвили, като сте разтопили захарта във водата на котлона и сте прибавили няколко капки лимонов сок.

Добре е баклавата да престои поне един ден, като през няколко часа обръщате парчетата, за да се напоят от всички страни.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама