Най-вкусната мусака, която сте опитвали


Най-вкусната мусака, която сте опитвали
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта ще ви стане любима.

Необходими продукти:

1 кг кайма

1/2 кг картофи

1 глава лук

2 домата (500 мл доматен сок)

5 стръка магданоз

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чубрица

1 ч.л. джоджен

сол на вкус

1 с.л. олио

За заливката:

2 яйца

200 гр кисело мляко

1 щипка сода

1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Картофите (1/2 кг) се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът (1 глава) се нарязва на ситни кубчета и се задушава в олиото (1 с.л.) до омекване. Прибавя се каймата и се пържи 5-6 минути, докато се позлати, като периодично се разбърква. Накрая се прибавят настърганите домати, ситно нарязаният пресен магданоз (5 стръка) и подправките. Оставя се да къкри още няколко минути.

УНИКАЛНО ВКУСНА ЛАЗАНЯ ОТ ТИКВИЧКИ

Сместа от запържената кайма се прибавя към картофите и всичко се изсипва в тавичка. Залива се с вода почти до нивото на картофите и се поставя във фурна. Пече се на 180 градуса, до извирането на течността, около 40 минути.

Приготвя се заливка, като за целта се разбиват яйцата, киселото мляко, содата и солта. В края на готвенето, мусаката се залива със застройката и се връща във фурната за още 10-15 минути. Трябва да се внимава, за да не загори "капакът" на мусаката, а да стане златист, пухкав и апетитен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама