Най-вкусният домашен пастет от леща


Най-вкусният домашен пастет от леща
Снимка: istockphoto.com

Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. зелена леща

1/2 ч.ч. сушени домати

2 с.л. зехтин

1 с.л. сусамов тахан

100 г орехи

1 скилидка чесън

1 к.л. кимион

сол на вкус

пипер за поръсване

Вижте още: Супер полезен вегетериански бургер от спанак

Начин на приготвяне:

Накисваме лещата от вечерта. Сваряваме я и оставяме да се отцеди и охлади.

Орехите запичаме на фурна за 10 минути. Изсипваме ги на памучна кърпа и отделяме люспите.

В блендер смиламе първо орехите, а след това добавяме и останалите продукти - лещата, сушените домати, зехтин, сусамов тахан, скилидка чесън, кимион и сол.

Блендираме до гладкост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама