Не сте яли по-вкусен постен зелен фасул


Не сте яли по-вкусен постен зелен фасул
Снимка: Istock

Вече започнаха Коледните пости, които се спазват от все повече хора. Те са отличен начин да пречистим тялото и душата си, а с тази рецепта за постен зелен фасул няма да ви липсва месото.

Необходими продукти за постен зелен фасул:

1 кг зелен фасул

2 домата

1 с.л. брашно

6 скилидки чесън

1 глава лук

3 моркова

вода

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

1/2 връзка магданоз

1 ч.л. леко лют червен пипер

½ к.ч. олио

Вижте още: Не сте яли по-вкусно ризото с гъби

Начин на приготвяне:

Зеленият фасул се измива и се изрязват крайчетата. После са нарязва на две през средата. Почистваме лука и го нарязваме на дребно.

В тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Почистваме морковите и ги режем на кубченца, а скилидките чесън - на тънки лентички или филийки.

Задушават се лукът, морковите и чесънът. Когато омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. 

Намаляваме котлона. Залива се с малко гореща вода и се оставя да се задуши на слаб огън. В случая при това ястие целта е да има повече зеленчуци и да не се набляга на соса.

Овкусява се със сол и пипер на вкус. Почистваме доматите от кората и ги режем на ситно. Щом сосът намалее, се добавят доматите. Слагаме и нарязан на ситно магданоз.

Брашното слагаме в чашка с малко водичка и разбъркваме, докато се разтвори. Разбърква се яденето. Когато заври, се сгъстява с брашнената кашичка. Готви се още няколко минути. Разбъркваме яхнията.

Дърпаме от котлона и сипваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама