Невероятно вкусно ризото с миди и вино


Невероятно вкусно ризото с миди и вино
Снимка: Istock

Необходими продукти:

400 г миди

2 моркова

1/2 консерва грах

1 глава лук

3 скилидки чесън

1 ч.ч. бял ориз

200 мл бяло вино

50 г краве масло

пармезан

магданоз

сол

черен пипер

куркума

Вижте още: Кюфтенца от риба тон

Начин на приготвяне:

Предварително сварете мидите. След като са готови, ги извадете от черупките и ги сложете в купа.

На котлона поставете дълбок тиган или тенджера (трябва да има капак). В него сложете маслото да загрее. През това време обелете и нарежете лука на ситно, а чесъна може и да бъде смачкан с вилица. Изсипете ги във вече загрялото масло да се запържат. След като лукът омекне, добавете ориза и го запържете за кратко. След като поеме маслото, изсипете и бялото вино.

Поставете капак и оставете да къкри, като през това време нарежете морковите и магданоза. Изсипете ги вътре и добавете 1 ч.ч. вода. Сложете подправките.

Оризът трябва да е почти готов, преди да се добави грахът. Количеството вода е относително. Когато е почти готов, сложете граха и бъркайте. Мидите добавете чак когато водата е почти извряла.

Ризотото се сервира топло, като отгоре се настъргва пармезан. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама