Опитайте: Кето коледен пай


Опитайте: Кето коледен пай
Снимка: Istock

Всички обичаме коледните празници, които освен домашен уют ни носят и безкрайни угощения на трапезата с приятелите и семейството.

Казват, че януари е най-депресивният месец в година, защото се оказваме без пари, но пък с качени килограми. Този кето коледен пай няма да ви направи по-богати, но ще ви помогне да запазите талията си тънка.

Необходими продукти за кето коледен пай:

За шоколадовата основа:

½ ч.ч. бадеми

½ ч.ч. кокосово брашно

⅓ ч.ч. неподсладено какао на прах

½ ч.л. чист екстракт от стевия

8 с.л. масло безсолно

⅛ ч.л. сол

За пълнежа от пекан крем:

1 ч.ч. заквасена сметана

1 ч.л. ванилова течна стевия

1 ч.л. ванилов екстракт

450 г крема сирене 

½ ч.л. стевия течен карамел

1,5 чаши нарязани пекани

Вижте още: Тези шоколадови шишарки са готови за по-малко от 20 минути (ВИДЕО)

Начин на приготвяне:

За шоколадовата основа:

Добавете всички съставки в кухненски робот и блиндирайте до получаване на хомогенна смес.

Разпределете равномерно сместа в подходящ съд за пай

Пълнеж от пекан крем

В голяма купа за смесете сметаната с ванилова стевия и ваниловия екстракт. Разбийте с електрически миксер, докато се образуват твърди върхове.

В друга купа смесете крема сиренето със стайна температура с карамелената стевия и щипка сол. Разбийте до гладка и кремообразна смес.

Добавете разбитата сметана към сместа от крема сирене и разбъркайте заедно, докато се смесят. Добавете 1 чаша нарязани пекани.

Разпределете сместа в кората за пай. Поръсете останалите пекани отгоре на пая. Покрийте и охладете за 6-8 часа или за най-добри резултати за една нощ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама