От тефтера на баба: Лятна манджа с домати и чушки


От тефтера на баба: Лятна манджа с домати и чушки
Снимка: iStock

Тефтерите с рецепти на нашите баби изобилстват от вкусни и прости ястия, които обаче остават неповторим спомен. Днес ще ви дадем идея за една страхотна ароматна манджа с много сезонни зеленчуци - патладжан, чушка, домат, лук, магданоз и риган.

Необходими продукти:

2 броя патладжани

2 броя червени чушки

1 глава лук

4 скилидки чесън

1 консерва белени домати на кубчета

връзка пресен магданоз

1 ч.л. сух риган

черен пипер

1/2 ч.л. червен пипер

1 и 1/4 ч.л. сол

30 мл олио

Начин на приготвяне:

Почистете зеленчуците. Обелете патладжана на ивици, за да не се разпадне и го нарежете на кубчета. Нарежете чушката на парченца, а лука на полумесеци.

Задушете лука в олиото в тенджера, с малко вода. Добавете кубчетата патладжан и червена чушка. Поръсете със сол. Запържете ги без да добавяте повече вода за кратко на силен огън, като непрекъснато бъркате. Когато поомекнат, добавете подправките и скилидките чесън, нарязани на филийки и намалете леко котлона. Последни добавете доматите на кубчета. Разбъркайте и намалете котлона на среден огън, докато течността от тях поизври.

Поръсете с пресен магданоз, нарязан на ситно. Ястието е вкусно, както топло, така и студено, поднесено с малко натрошено сирене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама