От тефтера на баба: Лятна манджа за нула време


От тефтера на баба: Лятна манджа за нула време
Снимка: iStock

С настъпването на лятото и затоплянето на времето някак естествено започват да ни се прияждат по-леки храни, повече свежи плодове и зеленчуци. Това е идеалното време да започнем да приготвяме по-лесни и бързи ястия за цялото семейство, а то няма как и да е различно, защото, когато е светло до късно, предпочитаме да прекарваме вечерите си навън, а времето в кухнята става особено ограничено. Именно затова днес ще ви предложим една много бърза бабина рецепта за лятна манджа, която освен много вкусна, е и много бюджетна, защото за приготвянето ѝ са ни нужни само сезонни зеленчуци от градината.

Лятната манджа на баба

Необходими продукти:

  • 4 домата
  • 2 глави лук
  • 2 бр. тиквички
  • 4 червени чушки
  • 1 с. л. брашно
  • 1 ч. л. червен пипер
  • сол
  • щипка захар
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Първо се започва с подготовката на зеленчуците. Почистете и нарежете чушките и лука, а през това време загрейте малко мазнина в тенджера, в която нарязаните зеленчуци се задушават, докато омекнат. Междувременно нарежете доматите и тиквичките на кубчета и ги добавете към вече омекналите чушки. Разбъркайте добре зеленчуците и им добавете малко вода. Оставете ги да покъкрят за 20 минути на котлона, като е важно да не забравяте да ги разбърквате от време на време.

След това добавете и подправките към ястието и го оставете на котлона за още 5 минути. Ако ви се струва, че гозбата не е станала достатъчно гъста, смесете 1 с. л лъжица брашно с много малко вода – целта е да стане рядка каша и я изсипете в тенджерата. Разбъркайте добре и оставете още няколко минути на котлона, докато манджата се сгъсти достатъчно. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама