От тефтера на баба: Масленки, които се топят в устата


От тефтера на баба: Масленки, които се топят в устата
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно много от нас са се озовавали в кухнята на баба, замесвайки малки топчета от тестото за масленки! Припомнете си вкуса от детството с тази апетитна рецепта.

Необходими продукти:

3 яйца

250 мл прясно мляко

200 гр мас

10 гр мая

600 гр брашно

200 гр захар

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в 50 мл хладко мляко и щипка захар, за да шупне. Яйцата се разбиват със захарта и към тях се добавят маята, останалото мляко, разтопената мас и и брашното. Замесва се меко тесто и се оформят топчета, които се подреждат в тава с хартия за печене. Оставят се да „починат“ за 20 минути. След това се пекат на 180 градуса за 20 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама