От тефтера на баба: Пататник


От тефтера на баба: Пататник
Снимка: iStock/Guliver

Пататникът е от онези ястия, които сякаш съхраняват родовата памет и продължават напред през годините. Вкусен и истински пататник може да хапнете най-вече в Родопите или пък да си направите сами по тази рецепта.

Необходими продукти:

1 кг картофи

3 яйца

200 гр сирене

50 гр масло

малко олио

1 глава лук

джоджен

сол

Начин на приготвяне:

Картофите се настъргват на едро. В отделен съд се разбъркват яйцата, сиренето, лука, маслото и джодженът. Прибавят се към настърганите картофи и цялата смес се изсипва в тавичка, предварително намазана с олио. Пече се на 160 градуса 40-50 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама