Панакота с ванилия и бял шоколад


Панакота с ванилия и бял шоколад

Тази панакота с бял шоколад и ванилия е много нежна на вкус и може да се комбинира с почти всички плодове.

Необходими продукти:

500 мл пълномаслена сметана (поне 30% масленост)

50 гр бял шоколад

50 гр захар

1 с.л. ванилова паста

3 листа желатин

Начин на приготвяне:

Загрейте сметаната в тенджера на средна температура. Когато започне да кипва, добавете захарта и бъркайте, докато се разтвори. След това добавете белия шоколад и ваниловата паста и разбъркайте, докато се разтопят, след което махнете от котлона.

Потопете листата желатин в студена вода, докато омекнат, след което извадете и изцедете. Сложете 4 супени лъжици гореща вода в купа и сложете листата желатин. Разбъркайте, докато се стопят.

Добавете желатиновата вода към сметаната, разбъркайте, докато се смесят добре, и разделете сместа в 4 малки купички. Сложете в хладилника за през нощта.

Преди да сервирате, сварете вода и я сипете в купа. Потопете всяка десертна купичка с панакота за няколко секунди в горещата вода, след което обърнете върху чинийка за сервиране. Панакотата сама трябва да изпадне от купичката. Ако не изпадне лесно, върнете във водата за още няколко секунди, след което отново опитайте. Не я дръжте прекалено дълго в горещата вода, защото ще почне да се разтопява. Украсете с горски плодове и поднесете.

Източник: harryandlexy.com

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама