Патладжанен дип


Патладжанен дип

Гръцката версия на патладжанен дип. Приготвя се много лесно. Необходимо е само да изпечете патладжаните на силно загрята фурна и след това да блендирате всички съставки. Добавката от свеж магданоз извежда вкуса на едно по-ново ниво. Вземете си мек хляб и смело напред.

Необходими продукти:

2 бр патладжани

4 скилидки чесън

1/2 ч.ч. зехтин

1 и 1/2 филия хляб

1 ч.л. оцет

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Покрийте тава с хартия за печене и сложете отгоре два патладжана. Надупчете ги с нож от всички страни. Полейте ги със струя зехтин и ги печете до омекване. Охладете ги и изстържете вътрешността с помощта на лъжица. Сложете я в блендер и добавете всички останали съставки. Пасирайте до гладкост. Поднесете, полято със струя зехтин и прясно смлян черен пипер с мек хляб.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че сте с нас тук и сега!

Времената са трудни и ние имаме нужда от вашата помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на iWoman.bg. Благодарим ви!

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за iWoman.bg

Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама