Патладжанен дип


Патладжанен дип

Гръцката версия на патладжанен дип. Приготвя се много лесно. Необходимо е само да изпечете патладжаните на силно загрята фурна и след това да блендирате всички съставки. Добавката от свеж магданоз извежда вкуса на едно по-ново ниво. Вземете си мек хляб и смело напред.

Необходими продукти:

2 бр патладжани

4 скилидки чесън

1/2 ч.ч. зехтин

1 и 1/2 филия хляб

1 ч.л. оцет

връзка пресен магданоз

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Покрийте тава с хартия за печене и сложете отгоре два патладжана. Надупчете ги с нож от всички страни. Полейте ги със струя зехтин и ги печете до омекване. Охладете ги и изстържете вътрешността с помощта на лъжица. Сложете я в блендер и добавете всички останали съставки. Пасирайте до гладкост. Поднесете, полято със струя зехтин и прясно смлян черен пипер с мек хляб.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама