Патладжани Пармиджана


Патладжани Пармиджана
Снимка: vkusnoteka.bg

Ароматно и вкусно лятно ястие, което ще ви стане любимо. Можете да го направите с пържени патладжaни, което ще направи вкуса още по-интензивен, или да ги гриловате.

Необходими продукти:

4 броя големи патладжани

зехтин

сол

продукти за доматения сос:

1 малка глава лук

2 големи скилидки чесън

30 мл зехтин

1 кафена чаша бяло вино

600 мл доматен сос

1/2 ч.л. сух риган

връзка пресен босилек

черен пипер

сол

300 гр моцарела, 2 броя

150-200 гр пармезан

2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете патладжаните на фини филии. Поръсете ги със сол и полейте със струя зехтин. Гриловайте ги на оребрен тиган.

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете със зехтин и малко вода, до омекване. Добавете бялото вино, доматения сос и подправките. Оставете да поври около 15 минути, докато се редуцира и сгъсти. На финала добавете нарязан, пресен босилек.

В купа смесете настъргано сирене пармезан и 2 с.л. галета. Подгответе си и двете топки моцарела.

Сглобяване на Пармиджаната:

Загрейте фурната на 200 градуса.

На дъното на форма за печене сложете малко от доматения сос. Подредете ред гриловани патладжани. Отгоре накъсайте малко сирене моцарела и поръсете обилно с пармезан.

Полейте отново с доматен сос и повторете с нов ред патладжани.

Отново накъсайте моцарела и поръсете пармезан. След това полейте с доматен сос. По същия начин редувайте продуктите до изчерпване и завършете с доматен сос и обилно настърган пармезан за финал.

Печете на силно загрята фурна 20-25 минути.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама