Печен праз лук със сирене


Печен праз лук със сирене
Снимка: iStock/Guliver

Предлагаме ви една много лесна и вкусна рецепта с праз лук.

Необходими продукти за 5 порции:

2 кг праз лук

300 гр сирене

50 гр краве масло

100 мл олио

3 яйца

500 мл прясно мляко

20 гр брашно

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измитият и почистен праз се нарязва на пръстенчета и се задушава в олиото до омекване. Разбърква се с натрошеното сирене, черен пипер, сол на вкус и се изсипва в тавичка.

Залива се със смес от разбитите яйца, предварително запеченото брашно и прясното мляко. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. Трябва да се получи апетитна златиста коричка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама