Пияно агне по рецепта на София Лорен


Пияно агне по рецепта на София Лорен
Снимка: istockphoto.com

"Да ви призная, аз много обичам това ястие, което традиционно се приготвя в домовете на обикновените хора в провинцията. То не само е много вкусно, но ѝ развеселява със закачливото си име"

София Лорен

Начин на приготвяне:

6 агнешки котлета от рибицата или ребрата

1 агнешка плешка, нарязана на средно големи хапки

1 с.л. зехтин

4 резена бекон, нарязани на едро

1 голяма глава лук, ситно нарязана

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

1 бутилка червено вино (750 мл.)

Вижте още: Класическа рецепта: Огретен с картофи, сирене и яйце

1 стрък целина, едро нарязан

1 скилидка чесън, смачкана

1 с.л. нарязани пресни листа от розмарин

1 с.л. босилек

Начин на прогтвяне:

Подсушете котлетите и агнешките хапки с книжна кърпа и загрейте зехтина в дълбок съд на умерен огън, прибавете месото и го запържете, докато се зачерви хубаво от всички страни. Извадете го и сложете бекона и лука, запържете леко, докато лукът стана златист, и върнете агнешкото в тигана. Поръсете със сол и черен пипер и налейте виното. Добавете целината, чесъна, розмарина и босилека. Захлупете съда и го оставете на умерен огън да къкри един час, след това го отхлупете и оставете на огъня, докато течността почти се изпари. Опитайте дали е готово - месото трябва да е крехко при бодване с вилицата и сосът да е достатъчно гъст. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама