Пиле с кашкавал и гъби


Пиле с кашкавал и гъби
Снимка: iStock/Guliver

Вижте как да приготвите тази вкусна рецепта.

Необходими продукти:

1 пиле (около 1 кг)

125 гр краве масло (1 пакетче)

100 гр гъби

200 гр кашкавал

4 яйца

2 кафени чашки брашно

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода, оставя се да изстине, обезкостява се и се нарязва на ивички.

Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 чаени чаши от бульона. Към получения сос, след като изстине, се прибавят нарязаното месо, настърганият кашкавал задушените с 1/4 от маслото гъби, жълтъците, черен пипер и сол на вкус.

Накрая при леко разбъркване се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се изсипва в намазана с останалото масло и поръсена с брашно тавичка и се пече при умерена температура до зачервяване.

Готово ястие се поднася топло със свежа салата.


Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама