Пилешки кебап с чушки и гъби


Пилешки кебап с чушки и гъби

Сега, когато чушките и камбите са в изобилие, е чудесно време да се направи тази рецепта. Месото става крехко и ароматно. 

Необходими продукти:

около 800 гр пилешко месо без кост (от бутчета или филе)

3 големи пиперки (чушки)

5-6 стръка пресен лук (или 1 глава стар лук)

2-3 скилидки чесън

5-6 гъби печурки

3-4 с.л. зехтин заготвене или олио

150 мл доматен сок

1 к.ч. бяло вино,

1 равна чаена лъжичка червен пипер

1-2 щипки сух босилек

1/3 дафинов лист

черен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Пилешкото месо се нарязва на хапки. Чушките (пиперките) се нарязват на ивички. Лукът се нарязва на ситно. чесънът се нарязва на ситно. Гъбите се почистват и нарязват на едро.

В тенджера, на котлона се загрява зехтина (олиото) и пилешкото месо се сотира. След като побелее и започне да става златисто се прибавя лука.

След като лука омекне се добавя чесъна и след около половин минута се прибавя доматения сок, виното, сол и черен пипер на вкус, нарязаните гъби, червения пипер, сухия босилек, 1/3 дафинов лист (третинка, защото тази подправка е силна и не трябва да накъртва в ястието). Ястието се задушава на слаб огън.

Две-три минути преди яденето да е готово и да изключите котлона, извадете дафиновия лист и прибавете ситно нарязания магданоз.

*** Ако обичате по-гъстите сосове, а този ви се струва рядък за вашия вкус, можете да го сгъстите с 1-2 ч.л. брашно.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама